Följ Sigfox Sweden

IoT Sweden i samarbete med Chalmers!

Nyhet   •   Apr 23, 2018 16:01 CEST

Från vänster till höger: Emil Eskång, Mattias Blinge, Gustaf Dahl

I höstas blev IoT Sweden kontaktade av några studenter från Chalmers som var intresserade av IoT och ville veta mer om Sigfoxtekniken. Vi blev naturligtvis väldigt glada och inledde ett samarbete. Denna termin påbörjade Emil, Mattias och Gustaf sina kandidatarbeten där de undersöker hur Sigfoxtekniken kan vara till hjälp i solfattiga och otillgängliga miljöer, ett arbete som kommer vara klart till sommaren. Vi väntar spänt på resultatet! 

Nedan kan ni läsa mer om deras egna tankar kring detta arbete.

"Vi är tre elektrostudenter på Chalmers som skriver våra kandidatarbeten mot IoT Sweden. Under utbildningens gång har vi intresserat oss för IoT och verkligen börjat förstå hur det kan förändra möjligheterna för informationsinsamling och kommunikation. Därför tyckte vi att det var spännande och kul att få arbeta mot IoT Sweden.

Vi vill bredda applikationsmöjligheter för IoT i otillgängliga miljöer. Emil och Gustaf arbetar med en lösning på detta genom att undersöka möjligheterna att driva en basstation autonomt med hjälp av solenergi. Stationen designas för att placeras norr om polcirkeln där förhållandena kan beskrivas som minst sagt ogynnsamma. Lyckas designen kan den givetvis tillgodose Sigfox täckning även söderöver.

Mattias arbetar mot det internationella projektet "smolt tracking project" för att effektivisera deras informationsinsamling med hjälp av Sigfox-teknik. De senaste 25 åren har beståndet av Atlantlaxen minskat med 70 %. "Smolt tracking project" vill kartlägga laxens rörelse från födelseplats till havsutlopp. Mattias undersöker möjligheten att trådlöst informera om laxens rörelse vilket i normala fall hade gjorts manuellt.

Båda kandidatarbetena utökar möjligheten att implementera Sigfox-teknik på otillgängliga platser, något vi tycker är väldigt viktigt!

Vi är optimistiska kring våra projekt och glada över samarbetet med IoT Sweden. Mer uppdateringar följer!"

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.